портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До Дня захисників та захисниць України учні висадять на території закладів освіти Алеї пам'яті Героїв

Опубліковано 26 вересня 2023 року, 17:40

29 вересня о 9:00, напередодні Дня захисників і захисниць України, діти та освітяни зі 122 закладів освіти по всій Україні висадять Алеї пам’яті Героїв. Калинові кущі символізуватимуть загиблих військових, які були дотичні до цього закладу. Алеї мають стати місцем світлих спогадів та підтримки для тих, хто переживає горе втрати. 

Акцію ініціювала платформа пам'яті Меморіал, яка з березня 2022 року зберігає пам'ять про загиблих у війні. Кошти на реалізацію вдалося зібрати завдяки краунфандинговій кампанії.

“Для нас було дуже важливо, щоб українці могли стати співтворцями цієї акції. Саме тому ми вирішили відкрити краунфандингову кампанію, це був наш перший такий досвід. На початку ми хотіли зібрати 72 тисячі та висадити Алеї у 50 закладах освіти. Однак цю суму вдалося зібрати вже за тиждень збору! У підсумку спільними зусиллями ми зможемо посадити Алеї в 122 закладах та вшанувати 1 144 Героїв. Ми щиро вдячні кожному, хто вирішив підтримати ідею”, – каже шеф-редакторка платформи Меморіал Анастасія Абрамець. 

Загалом, заявки на участь подало понад 250 закладів, тож команда Меморіалу має надію масштабувати акцію наступного року. 

“Ми хочемо, аби з часом такі Алеї з'явилися на території усіх закладів освіти, де є загиблі колишні учні, освітяни, близькі нинішніх школярів чи вчителів… Ми віримо, що таке екологічне вшанування важливе для виховання дітей, для залучення їх до важливого та підтримки тих, хто втратив”, – додає керівниця Меморіалу.