портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

“Калина пам’яті”: В Україні створюють нову традицію до Дня захисників і захисниць

Опубліковано 11 серпня 2023 року, 10:49

Платформа пам'яті Меморіал започатковує нову традицію вшанування полеглих Героїв до Дня захисників і захисниць України. Глобальна мета — висадити на території всіх освітніх закладів нашої країни калинові алеї. Кожен кущ символізуватиме одну загиблу людину, яка віддала своє життя за Україну, за кожного з нас.

“Наша команда вірить, що акція “Калина пам’яті” допоможе зберегти спогади про всіх полеглих Героїв. Ми зможемо залучити наших дітей до традицій вшанування, підтримаємо учнів та освітян, які втратили найдорожчих… Нам дуже важлива підтримка, адже це не лише можливість реалізувати задум, але й спільне творення традицій, тих, які для нас усіх актуальні і важливі, які зроблять нас міцнішими”, — каже шеф-редакторка Меморіалу Анастасія Абрамець.

Команда платформи пам'яті Меморіал збирає освітні заклади, які хочуть взяти участь у “Калині пам’яті”. Подати заявку на участь може кожен державний чи приватний освітній заклад України. Для цього представникам адміністрації освітнього закладу достатньо заповнити форму та очікувати на відповідь. 

29 вересня о 9:00, напередодні 1 жовтня, Дня захисників і захисниць України, учні освітніх закладів разом із учителями висадять калинову алею на подвір’ях своїх освітніх закладів. 

“Алеї Героїв стануть місцем вшанування пам'яті загиблих, місцем, де школи зможуть проводити пам'ятні заходи. Ми маємо надію, що “Калина пам’яті” з роками масштабується і такі алеї з'являться у всіх освітніх закладах країни”, — додає Анастасія Абрамець.