портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підсумки роботи Донецької обласної служби зайнятості за січень-липень 2023 року

Опубліковано 11 серпня 2023 року, 10:21 , Донецький обласний центр зайнятості

Незважаючи на серйозні виклики сьогодення та складні умови, служба зайнятості продовжує системно та результативно надавати послуги саме тим, хто їх нагально потребує. Оперативний підбір претендентів на замовлення роботодавців, професійне навчання безробітних, програми сприяння зайнятості та фінансової підтримки бізнесу – це найбільш затребувані послуги служби зайнятості на даний час.

Протягом січня-липня поточного року отримували послуги в центрах зайнятості Донеччини 17,3 тис. осіб. За цей період було працевлаштовано понад 6 тис. осіб. Лише у липні за сприянням служби зайнятості роботу знайшли понад 1 тис. осіб - це рекордний показник впродовж місяця за час війни. Безробітних осіб працевлаштовували переважно на підприємства добувної та переробної промисловості, в торгівлі, а також у галузях освіти, охорони здоров’я, державного управління та сільського господарства.

З початку 2023 року 1,4 тис. роботодавців подали до центрів зайнятості області більше 6 тис. пропозицій роботи з розміром середньої заробітної плати майже 12 тис. грн. Із загальної кількості наданих вакантних робочих місць укомплектовано 5,6 тис., або майже 92% від заявленої працедавцями потреби. За рівнем укомплектування вакансій Донецька область зберігає лідерські позиції серед регіонів України з початку 2023 року.

Вже 7 місяців поспіль Донеччина - одна з перших в країні за часткою залучених осіб до суспільно корисних робіт. Зазвичай, це роботи з вивантаження та фасування гуманітарної допомоги, підтримання чистоти в приміщеннях, облаштування підвальних укриттів та захисних споруд тощо. З початку року в таких роботах брали участь 3,8 тис. осіб.

Протягом поточного року 1,8 тис. безробітних пройшли професійне навчання та здобули нові компетенції, що пришвидшило їх працевлаштування. Після навчання цей рівень складає 90,7%.

За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 1,1 тис. внутрішньо переміщених осіб. Компенсацію витрат на оплату праці отримали 133 роботодавця за 380 працевлаштованих переселенців.

Триває співпраця з усіма сторонами соціального діалогу задля стабілізації ситуації на ринку праці та підвищення рівня зайнятості населення в регіоні.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості

Інші новини за темою