портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До евакуації населення з області залучено 20 громадських організацій

Опубліковано 18 вересня 2024 року, 16:51

З території Донецької області триває обов'язкова евакуація населення, у тому числі евакуація родин з дітьми у примусовий спосіб. До цього процесу, крім органів державної влади, місцевих військових адміністрацій, підрозділів поліції та ДСНС, залучено 20 громадських організацій та благодійних фондів. 

Про це під час онлайн-наради з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко. Нарада пройшла під головуванням Заступника Керівника Офісу Президента України Ірини Верещук.

Олександр Шевченко також наголосив, що протягом вересня з Донеччини тільки залізничним транспортом евакуйовано 1413 осіб, з них 222 дитини. Також евакуація здійснюється автобусами, значна кількість людей виїжджає самостійно автомобільним транспортом. Присутні обговорили поточний стан евакуації населення, розміщення людей у приймаючих громадах та надання іншої допомоги.

Окремо було розглянуто питання надання мешканцям прифронтових територій грошової допомоги на придбання твердого палива, а також забезпечення паливом у натуральній формі.