портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулось чергове засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Краматорській райдержадміністрації

Опубліковано 18 вересня 2024 року, 15:10 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

17 вересня в онлайн-режимі відбулось засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Краматорській райдержадміністрації. Учасники засідання обговорили актуальні питання, спрямовані на зміцнення національної свідомості та громадянської позиції мешканців району.

Одним із ключових питань порядку денного стало проведення заходів з утвердження української національної та громадянської ідентичності. Представники територіальних громад району поділилися досвідом та ініціативами, спрямованими на популяризацію української культури, історії та мови. Було наголошено на важливості залучення до цього процесу інститутів громадянського суспільства, що дозволить досягти синергії та ефективності у реалізації спільних проєктів.

Важливим аспектом обговорення стала громадянська освіта як невід’ємна складова державної політики у сфері утвердження української ідентичності. Представники Дружківської, Краматорської, Лиманської та Слов’янської міських військових адміністрацій презентували досвід впровадження програм громадянської освіти у закладах освіти та позашкільної освіти. Було підкреслено, що формування громадянської свідомості має починатися з дитячих років і відбуватися протягом усього життя людини.

Окрему увагу було приділено проблемі соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України. Заступник начальника відділу з питань ветеранської політики Краматорської райдержадміністрації Ірина Чернякова детально розповіла про існуючі проблеми та шляхи їх вирішення. Учасники засідання обговорили необхідність подальшого вдосконалення системи соціального захисту цієї категорії громадян та надання їм всебічної підтримки.

Учасники підтвердили готовність до співпраці та взаємодії, що є запорукою успішної реалізації поставлених завдань.