портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До кінця 2022 року ДТЕК Донецькі електромережі перейдуть на екологічне освітлення

Опубліковано 19 травня 2020 року, 14:50

Понад 400 екологічних світлодіодних ламп встановили за чотири місяці 2020 року в ДТЕК Донецькі електромережі. Вони безпечні, економічні, не містять шкідливі для людини і природи речовини. За останні роки компанія замінила 35% освітлювальних приладів, що містять ртуть. Повний перехід на енергоефективне LED-освітлення очікується в 2022 році.

ДТЕК Донецькі електромережі повністю відмовляється від використання люмінесцентних ламп. Це черговий крок у реалізації на практиці стратегії ДТЕК як відповідального бізнесу, який піклується про навколишнє середовище і впроваджує дружні до природи й людини технології.

«У міру відпрацювання ртутних світильників ми замінюємо їх на екологічні і більш енергоефективні LED-лампи. Так, в минулому році ми встановили 3028 світлодіодних ламп. Вони більш практичні, довговічні і споживають в рази менше електроенергії», - зазначив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.

Світлодіоди не вимагають складної утилізації. Ртутні лампи вимагають спеціальної утилізації. Тому відпрацьовані люмінесцентні лампи в ДТЕК Донецькі електромережі централізовано збирають, зберігають в заводській упаковці, після чого віддають на утилізацію підрядним компаніям, ліцензованими Міністерством енергетики та захисту навколишнього середовища.

Відділ з комунікацій АТ «ДТЕК Донецькі електромережі»