портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До Міжнародного дня дарування книг проведено міжрегіональний круглий стіл «Благодійність як джерело підтримки бібліотек під час війни»

Опубліковано 14 лютого 2023 року, 20:35 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Управлінням культури і туризму облдержадміністрації 14 лютого 2023 року у «Культурному хабі Донеччина» до Міжнародного дня дарування книг було проведено круглий стіл «Благодійність як джерело підтримки бібліотек під час війни». Метою круглого столу стало обговорення викликів, з якими стикаються бібліотеки в умовах війни, перспективи розвитку та кроки до їх відновлення, а також поповнення бібліотечних фондів українською сучасною літературою. У заході взяли участь співробітники бібліотек Донецької, Хмельницької, Львівської, Рівненської, Чернівецької, Харківської, Запорізької областей, а також представники Національної бібліотеки України для дітей, Державного комітету телебачення та радіомовлення України, видавці. До обговорення долучилися й представники гуманітарних хабів Донеччини, які зараз працюють в інших регіонах України, та колеги з молодіжних центрів області. Всього до проведення круглого столу доєдналося понад 80 учасників.

Головною подією цієї зустрічі стало дарування Донецькій області 10 тисяч примірників навчальної, художньої літератури від представників Державного комітету телебачення та радіомовлення України у межах благодійної акції «Українським дітям – українську книгу». Незабаром для дітей та дорослих, змушених жити в інших областях країни, на базі гуманітарних хабів Донеччини відкриються книжкові полички з подарованою літературою.

Тримаймо культурний фронт! Разом до Перемоги!

За матеріалами управління культури і туризму облдержадміністрації