портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Маріупольські боксери здобули перемоги на турнірах в Україні та Німеччині

Опубліковано 14 лютого 2023 року, 20:20 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Про перемоги маріупольських боксерів на турнірах в Україні та за кордоном повідомили сьогодні в управлінні фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Так, з 7 по 12 лютого в столиці України відбулися національні змагання з боксу «Кубок Києва», що зібрали близько 150 учасників із різних регіонів держави. За підсумками турніру серед чоловіків найкращим боксером організатори визнали 18-річного майстра спорту України Максима Рудика із міста Маріуполя, який ще торік виступав лише на молодіжному рівні. У ваговій категорії 51 кг спортсмен Школи вищої спортивної майстерності Донецької області переміг спортсменів основного складу збірної України – досвідченого й титулованого киянина Андрія Єфимовича та, у фіналі, Дениса Біленького з Броварів.

«Бронзу» до скарбнички Донеччини додав Микола Сірокуров із Бахмута – вихованець Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки здобув медаль у ваговій категорії 80 кг.

Тренерами Максима Рудика є Валерій Черенков та Володимир Рудик, наставники Миколи Сірокурова – Володимир Стратан і Максим Харченко. На «Кубку Києва» спортсменів супроводжував старший тренер збірної Донецької області з боксу Андрій Бичков.


А вихованець відділення Донецької обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву в місті Маріуполь Микола Башманов  із початком повномасштабної війни, що російські загарбники розв’язали в 2022 році на території України, разом із батьками переїхав до Німеччини.

Попри все, спортсмен не покинув тренувальний процес, і продовжує тримати онлайн-зв'язок зі своїм наставником Андрієм Музикою.

Плідні наполегливі заняття дозволили Миколі Башманову здобути перемогу у ваговій категорії 75 кг на регіональному турнірі в німецькому місті Ландсхут.

Боксер присвячує свої досягнення тренеру, сподіваючись на якнайшвидше повернення в Україну та рідний Маріуполь.

За матеріалами управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Інші новини за темою