портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До обласних комунальних закладів Дружківки завітали представники громад

Опубліковано 27 серпня 2021 року, 14:34 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Представники Дружківської, Лиманської та Костянтинівської громад завітали 26 серпня до обласних комунальних закладів «Донецький обласний соціальний центр матері та дитини», «Донецький обласний соціальний гуртожиток для дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» та комунальної установи «Донецький обласний центр соціально – психологічної допомоги» в рамках реалізації проєкту «Спільно» організації БО «Надія і житло для дітей».

В Україні є актуальною проблема соціального сирітства та відмови батьків від своїх новонароджених дітей. Попри те, що турбота про здоров'я матері і дитини є одним з основних національних пріоритетів, вагітні жінки та матері з дітьми опиняються в складних життєвих обставинах у зв'язку з насильством в сім'ї, осудом з боку рідних і близьких, скрутним матеріальним становищем. Як наслідок, жінки не можуть забезпечити належний догляд новонародженим дітям, оскільки самі потребують допомоги.

Центри надають безоплатно жінкам, які опинилися в складних життєвих обставинах, жінкам, які постраждали від насильства та дітям - сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, тимчасове місце проживання, твердий і м'який інвентар, харчові продукти, предмети гігієни. Фахівці Центру здійснюють індивідуальну та групову корекційну роботу, забезпечують психологічну підтримку і медичні, правові, педагогічні консультації. Також в Центрі проводиться комплексна профілактика проблем в психологічному і соціальному розвитку клієнтів. Фахівці консультують матерів з питань розвитку та виховання дітей раннього віку, сприяють в оформленні дітей у дошкільні установи і школи. Також проводяться заняття, скеровані на розвиток навичок самостійного проживання. Клієнтам допомагають здобути освіту і влаштуватися на роботу.

В межах візиту представники оглянули приміщення, ознайомилися з умовами проживання клієнтів, поспілкувалися з керівництвом закладів та установи.