портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До Житомирщини прибув сьомий евакуаційний поїзд з мешканцями Донеччини, більше третини врятованих - діти

Опубліковано 13 травня 2023 року, 19:11

Зранку в суботу до залізничного вокзалу в Бердичеві прибув черговий поїзд з Покровська. Цього разу до Житомирщини приїхали 51 переселенець з Донеччини, зокрема 19 дітей, які були змушені залишити свої домівки через багаторазові обстріли найнебезпечнішою зброєю. Серед них – три багатодітні родини, які довгий час не могли дістатися до зони евакуації. Про це повідомляє Житомирська ОВА. Більшість переселенців було евакуйовано з Бахмута, Краматорська та Шахового.

Представники Бердичівської РВА, разом з рятувальниками, поліцією та волонтерами забезпечили переселенців всім найнеобхіднішим. Вони отримали харчові набори, медичну допомогу та грошову допомогу від держави. Деякі з переселенців вже планують найближчим часом знайти роботу на місцевих підприємствах. Прибулих українців буде розселено у зручних соціальних житлах в Семенівській та Червоненській територіальних громадах. Ще 4 осіб з інвалідністю вже розміщено в соціальних закладах Бердичівського району, де вони отримають фаховий догляд.

Як зазначається у повідомленні, загалом за співпраці з Міністерством реінтеграції, Житомирською ОВА та АТ «Укрзалізниця», за останні два місяці прийнято 248 вимушених переселенців, які розміщені у місцях тимчасового перебування Бердичівського, Житомирського та Звягельського районах.

Нагадуємо, з 18 квітня розпочалася безкоштовна евакуація наших земляків до територіальних громад Житомирської області. 12 травня з Покровська відправився черговий евакуаційний потяг на Бердичів. Рейси цього безкоштовного евакопоїзда здійснюються один раз на чотири дні.