портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Як працюють гуманітарні хаби для внутрішньо переміщених осіб з Донецької області у Павлограді та Новомосковську

Опубліковано 13 травня 2023 року, 18:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна та директор комунального закладу «Донецький обласний соціальний центр матері та дитини» Наталія Безлепкіна відвідали гуманітарні хаби для ВПО з-поміж мешканців Донецької області у Павлограді та Новомосковську.

У м. Павлоград Дніпропетровської області розташований гуманітарний хаб для підтримки внутрішньо переміщених осіб Мар’їнської військової адміністрації. З роботою хабу Лілію Золкіну ознайомила начальник управління соціального захисту населення Мар’їнської міської військової адміністрації Наталія Бондаренко, яка розповіла про здійснення заходів щодо підтримки переселенців з Мар’їнської громади, гуманітарну допомогу, різні види послуг, що надають фахівці хабу мешканцям громади, які вимушені були переїхати до більш безпечних населених пунктів нашої країни.

У м. Новомосковськ Дніпропетровської області Ліля Іванівна відвідала хаб для внутрішньо переміщених осіб Авдіївської громади. Представники Авдіївської  міської військової адміністрації презентували роботу  гуманітарного хабу та розповіли, які проєкти реалізовують для мешканців своєї громади.

Під час робочої поїздки з представниками Мар’їнської та Авдіївської громад обговорювались питання національно-патріотичного виховання, створення молодіжних просторів при гуманітарних хабах для внутрішньопереміщених осіб, організації роботи з протидії та запобігання домашньому насильству, пріоритетні напрями роботи щодо відновлення територіальних громад нашого регіону після закінчення бойових дій.

Також Лілія Іванівна відвідала культурно-мистецьку акцію «Вишиваю собі оберіг» з нагоди святкування Дня вишиванки, яку організував відділ освіти, культури, молоді та спорту Мар’їнської міської військової адміністрації за ініціативи управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації та Донецького обласного навчально-методичного центру культури.

Відкрила урочистий захід начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Мар’їнської міської військової адміністрації Людмила Панченко, вона зазначила: «День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане берегти народні традиції, розвивати культуру носіння етнічного вишитого одягу. Дорогі учасники! Зберігаймо разом українські цінності, бо вишиванка – душа і символ України».

З вітальним словом до присутніх звернулася заступник начальника Мар’їнської міської військової адміністрації Тетяна Збицька: «Вишивка – один із масових і найбільш улюблених видів народного мистецтва. Вона є складовою частиною народного костюма, активно використовується в сучасному одязі, надаючи йому своєрідності й неповторності. Сьогодні ми проведемо майстер-класи з вишивки для дітей – внутрішньопереміщених осіб із Донеччини».

Привітала присутніх зі святом вишиванки начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна: «День української вишиванки 2023 - свято, яке українці зустрічають щороку. Це свято самобутнє й не прив'язане до жодного державного чи релігійного. Мільйони українців саме цього дня одягають національне вбрання – вишиванку. Нам варто пам'ятати свою національну та громадянську позиції, культурну освіченість та духовну свідомість».

Представники газети New York Times щиро привітали учасників і гостей акції з Днем вишиванки, побажали всім миру і злагоди, гарних вражень від зустрічі у Мар’їнському хабі, зазначили важливість проведення такого національного свята в умовах воєнного стану.
За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації