портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Документальний фільм «Фортеця Маріуполь. Саймон» здобув головну нагороду на міжнародному кінофестивалі Doc Kyiv Fest

Опубліковано 02 квітня 2024 року, 16:30

Міжнародний фестиваль середньометражного документального кіно Doc Kyiv Fest підбив підсумки. Головну нагороду фестивалю за найкращий документальний фільм отримала стрічка «Фортеця Маріуполь. Саймон». Режисеркою та продюсеркою фільму виступила Юлія Гонтарук, а співпродюсеркою – Іванна Хіцінська.

«Фортеця Маріуполь» – це цикл фільмів про воїнів, які обороняли Маріуполь у повному оточенні протягом 86 днів.  Героєм однойменної серії є Олег «Саймон» Крісенко – боєць бригади «Азов», захисник Маріуполя та «Азовсталі». 

Ця стрічка не лише змальовує героїзм українських захисників, але й занурює глядача у глибини особистої трагедії героя, який втратив побратимів та пережив жахливі умови полону.

Презентацію фільму відвідали представниці Асоціації родин захисників «Азовсталі», зокрема дружина Саймона – Катерина. Вона поділилась, що її чоловік щодня згадує про своїх побратимів, які досі перебувають у полоні. 

Режисерка Юлія Гонтарук, зауважила, що цикл «Фортеця Маріуполь» присвячений унікальному героїзму захисників міста. Вона закликала глядачів пам’ятати про те, що більшість оборонців Маріуполя досі залишаються у полоні, та активно брати участь у акціях на їх підтримку.

Перемога «Фортеці Маріуполь. Саймон» на Doc Kyiv Fest – це не лише визнання таланту творчої команди, але й важливий крок до того, щоб світ памʼятав про героїзм українських захисників та про трагедію полонених.

За інформацією Маріуполь - туристичне місто, фото Doc Kyiv Fest