портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина долучається до культурно-освітнього марафону «Наша незалежність»

Опубліковано 11 серпня 2021 року, 10:00

До 30-ї річниці Незалежності України долучаємось до культурно-освітнього марафону «Наша незалежність», який запустило Міністерство розвитку громад та територій України. Давайте разом згадаємо визначні події та факти в історії нашої країни. 

Як і 30 років тому Донеччина вимушена боротись за незалежність та єдність України. Попри усі міфи, нав’язані ворожою пропагандою, у Донецькій області завжди існували рухи, метою яких було творення самостійної української держави. 7 листопада 1917 року, коли Центральна Рада своїм Третім Універсалом проголосила утворення Української Народної Республіки, над Бахмутською повітовою земською управою вперше на Донбасі піднято жовто-сині національні прапори. У області були осередки ОУН, працювали відділення «Просвіти», десятки митців родом з цих земель були репресовані через проукраїнську позицію, а шахтарі стали одним з локомотивів, який прискорив знищення радянської імперії та становлення незалежної української держави. 

Аби нагадати який внесок донеччани зробили у нашу державність пропонуємо переглянути світлини, які ілюструють боротьбу українців Донбасу за Україну напередодні проголошення незалежності. Матеріли зібрані Донецьким обласним краєзнавчим музеєм.

З іншими матеріалами можете ознайомитись за посиланням: https://drive.google.com/drive/u/2/folders/1hvXqPrgpehlJ4K70YH0myaKHy15Va_3Z

Пропонуємо взяти участь у марафоні Чернігівській облдержадміністрації.