портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина має отримати протитуберкульозну вакцину БЦЖ на поточному тижні

Опубліковано 15 березня 2021 року, 16:35

Вакцина для щеплення проти туберкульозу БЦЖ надійде до Донецької області на поточному тижні.  Про це  заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко  повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«На минулому тижні було оприлюднено наказ МОЗ України щодо розподілу вакцини БЦЖ.  Двадцять одна тисяча доз вакцини БЦЖ надійде до Донецької області двома серіями. Наскільки  мені відомо,  сьогодні вакцина виходить з Києва зі складу ДП «Укрвакцина».  І очікуємо у середу-четвер, що вакцина надійде до Донецької області на наш обласний штаб.  До цього часу буде зібрано інформацію щодо потреби закладів охорони здоров’я у цьому препараті, і вакцина буде розподілена між ними»,  -  сказав Олександр Педенко.

БЦЖ — це жива вакцина для щеплення проти туберкульозу. БЦЖ роблять новонародженому в пологовому будинку. БЦЖ не захищає від туберкульозу на все життя, але після вакцинації захист зберігається протягом кількох років.