портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина очікує на нові поставки вакцин Coronavac та Comirnaty

Опубліковано 21 жовтня 2021 року, 16:14

Донецька область очікує на нові поставки вакцин Coronavac та Comirnaty вже найближчим часом. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«Очікуємо завтра на обласний склад 65 тисяч доз Coronavac та 17,5 тисяч доз Comirnaty. На наступному тижні також очікуємо і Coronavac, і Comirnaty», - сказав він.

Зараз у Донецькій області працюють 14 центрів масової вакцинації проти COVID-19 та 195 пунктів щеплення, працюють мобільні бригади.

Вакцинація – найефективніший спосіб запобігти важкому перебігу, госпіталізації і смерті від COVID-19. На сьогодні на Донеччині щеплять такими препаратами: AstraZeneca, Coronavac/Sinovac-Biotech; Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Нагадаємо, з 18 жовтня Донеччина потрапила до червоної зони епідемічної небезпеки. Від початку тижня навантаження на центри масової вакцинації в області збільшилось, адже зросла кількість охочих зробити щеплення.

Невакциновані від COVID-19 люди піддаються в 11 разів більшому ризику померти від штаму «Дельта», ніж вакциновані. Ризик захворіти у невакцинованих у 6 разів вищий у порівнянні з тими, хто отримав дві дози вакцини (дані Центрів з контролю та профілактики захворювань США).

Інші новини за темою