портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області підбили підсумки роботи за 9 місяців поточного року

Опубліковано 21 жовтня 2021 року, 16:14

Розширена селекторна нарада за підсумками роботи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області та його відділень за 9 місяців 2021 року відбулася 20 жовтня. 

У зв`язку із встановленням у Донецькій області червоного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19, з метою дотримання протиепідемічних заходів для участі у селекторній нараді працівників управління та його відділень було створено близько п`ятдесяти точок доступу.

Керівник управління Людмила Давиденко підбила підсумки діяльності управління та відділень за 9 місяців поточного року за статутними напрямками.

Начальники відділів управління проінформували присутніх про показники роботи за звітний період, зокрема щодо здійснення страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей), надання медико-соціальних послуг потерпілим та застрахованим особам, про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах і в установах області та здійснення заходів з профілактики страхових випадків, щодо обґрунтованості видачі (продовження) листків непрацездатності за результатами проведених перевірок закладів охорони здоров`я тощо.

Однією із актуальних тем було обговорення питання повного переходу на електронні листки непрацездатності, змін у діючому законодавстві та пов`язані з ними особливості формування е-лікарняних та надання заяв-розрахунків за ними.

Аналіз даних заяв-розрахунків страхувальників по області показав значне зростання показників захворюваності та відповідно витрат на допомогу по тимчасовій непрацездатності у порівнянні з 9 місяцями минулого року, яке пов`язано передусім з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19. 

Також було приділено увагу обговоренню стану розслідування випадків гострого захворювання (отруєння) медичних працівників, потерпілих внаслідок зараження коронавірусною інфекцією COVID-19, по області за участю представників Фонду.

Керівником управління було акцентовано увагу на активізації роботи щодо співпраці з центрами надання адміністративних послуг області та необхідності надання соціальних послуг через них. Так, у зв`язку з прийняттям розпорядження КМУ від 18 серпня 2021 року № 969-р «Про внесення змін до розпорядження КМУ від 16 травня 2014 № 523» розширено перелік адміністративних послуг, до якого додаються послуги, що  надаються органами Фонду, а саме: призначення страхових виплат членам сім’ї, батькам, утриманцям померлого медичного працівника у разі його смерті, що настала внаслідок його інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19, та призначення страхової виплати медичному працівнику у разі встановлення групи інвалідності та ступеня втрати працездатності у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, під час виконання професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження.

Крім того, наголошено на посиленні контролю за економним використанням адміністративно-господарських видатків, повідомлено про проведення в управлінні інвентаризації всіх видів активів та зобов`язань.

Учасникам наради було зауважено про неухильне дотримання умов праці з урахуванням протиепідемічних заходів відповідно до вимог МОЗ України.

За результатами розглянутих на нараді питань працівникам управління та його відділень надані відповідні доручення, спрямовані на виконання завдань, пов’язаних із  забезпеченням статутних напрямків діяльності.


Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області