портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина пам’ятає: сьогодні - шості роковини обстрілу Краматорська російськими окупаційними військами

Опубліковано 10 лютого 2021 року, 08:00

Шість років тому, 10 лютого 2015 року, російські окупаційні війська здійснили ракетний обстріл аеродрому та житлових кварталів Краматорська.

У цей день звільнене від окупантів місто, яке потроху поверталося до мирного життя, знову опалила війна. З непідконтрольної українській владі території окупаційними військами РФ було випущено понад 30 ракет реактивної системи залпового вогню «Смерч». Один залп (12 снарядів) було спрямовано на територію аеропорту, де базувався штаб антитерористичної операції. Ще 2 залпи було спрямовано на територію міста.

Загалом від обстрілу постраждало 64 особи (29 військових та 35 цивільних). З них 17 осіб загинуло. Серед загиблих було 6 мирних мешканців Краматорська. 

Під час обстрілу отримав важкі поранення Климентій Клименко (09.05.2011 р.н.), який вижив лише завдяки матері, яка накрила дитину своїм тілом. 

Внаслідок обстрілу у м. Краматорськ було пошкоджено ряд об'єктів соціальної сфери та житлового фонду: 15 житлових будинків, дитячий садок, художня школа та міська лікарня. Відновлення об'єктів здійснювалося за рахунок коштів Державного бюджету. Крім того, значний внесок у відновлення житлового фонду внесли промислові підприємства, які надали допомогу своїм робітникам.