портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина підтримує ініціативи Міністерства молоді та спорту України щодо розвитку масового спорту

Опубліковано 17 травня 2024 року, 21:53 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Регулярні заняття спортом і рухова активність у сьогоднішні складні часи дозволяють зберігати позитивний рівень фізичного та психіко-емоційного стану. Тож Донецька обласна державна адміністрація всіляко сприяє створенню відповідних умов для мешканців регіону, де б вони не перебували.

17 травня питання розвитку проєктів «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» та «Активні парки – локації здорової України» стали темою обговорення з директором департаменту масового спорту та здоров’я нації Міністерства молоді та спорту України Сергієм Тимофєєвим, до якого долучилися заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

Цього дня в Павлограді відбувся фінал обласного етапу змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» – захід започатковано наприкінці 2023 року з метою залучення учнівської молоді до регулярних занять фізичною культурою. У обласних змаганнях з футзалу тріумфувала команда з міста Покровськ, яка випередила суперників із Добропілля та Мирнограду, а в баскетболі юнаки із смт Новодонецьке обіграли представників Дружківки. Переможці представлять Донеччину на масштабному фіналі всеукраїнських шкільних ліг «Пліч-о-пліч», що пройде в червні у Києві.

На урочистій церемонії нагородження команди отримали від почесних гостей медалі та кубки. Окрім цього, заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко вручив Лист подяки ОДА директору ДЮСШ Павлоградської міської ради Володимиру Єрьоміну – за плідну співпрацю, вагомий внесок у спортивне виховання молоді та з нагоди 80-річчя закладу.

Одним із головних напрямків роботи, спрямованих на розвиток масового спорту, наразі є реалізація соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». Сергій Тимофєєв особисто ознайомився з роботою спорткомплексу в смт Слобожанське, де з літа 2023 року за ініціативи Донецького обласного центру «Спорт для всіх» проходять фізкультурно-спортивні заходи для внутрішньо переміщених осіб із Донеччини. Тренування, майстер-класи та інші активності для переселенців сьогодні також на регулярній основі проводяться фахівцями обласної мережі «Спорт для всіх» на локаціях у Дніпрі, Києві, Мукачеві.

Розвиток масового спорту, виховання здорового й ментально сильного покоління українців – це запорука стійкості нашої держави в боротьбі за світле мирне майбутнє!