портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс відвідав штаб-квартиру НАТО

Опубліковано 17 травня 2024 року, 19:34

В рамках робочого візиту в Брюссель заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс відвідав штаб-квартиру НАТО, де провів низку зустрічей з представниками керівної ланки Альянсу.

Євген Перебийніс провів зустріч із помічником Генерального секретаря НАТО з питань операцій Томасом Гофусом. Український дипломат акцентував увагу на необхідності своєчасного фінансування проєктів в рамках Комплексного пакету допомоги та наголосив на важливості сталого постачання озброєння нашій державі.

Заступник міністра поінформував співрозмовника про роботу над забезпеченням взаємосумісності Збройних Сил України із силами Альянсу, а також приведенням оборонно-промислового комплексу України до стандартів НАТО. Сторони окремо обговорили питання забезпечення потреб України у системах ППО в умовах триваючих повітряних атак РФ на мирні українські міста та об’єкти критичної інфраструктури нашої держави.

Євген Перебийніс також провів зустріч із помічником Генерального секретаря НАТО з питань політики та політики безпеки Борісом Руге, під час якої сторони предметно обговорили підготовку до цьогорічного Вашингтонського Саміту НАТО та очікувань України від його підсумків. Окрему увагу сторони приділили роботі Ради Україна-НАТО та її комітетів, як важливого механізму поглиблення взаємодії нашої держави з Альянсом.

* Згідно інформації з сайту https://mfa.gov.ua/news