портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина потрапила у топ-5 рейтингу євроінтеграції областей України "Євромапа - 3"

Опубліковано 19 жовтня 2021 року, 14:29

Донеччина потрапила у п’ятірку рейтингу європейської інтеграції областей України "Євромапа - 3".  На запрошення Центру "Нова Європа" голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко взяв участь у презентації аналітичного дослідження.

«Знаю, що за таким високим результатом - кропітка праця багатьох людей, в тому числі й команди Донецької обласної державної адміністрації. Адже з початку збройної агресії Російської Федерації проти України Донеччина як одна з областей, де точиться збройне протистояння, довгі роки сумлінно й наполегливо відновлювала те, що було втрачено, і повертала собі показники розвитку довоєнних часів», - зазначив Павло Кириленко.

Він назвав одним із визначальних факторів, що впливає на високе місце в рейтингу, діяльність на території області понад пів сотні міжнародних організацій. Вони реалізують багато проєктів та впроваджують європейські стандарти у суспільне життя.

Донецька область опинилися серед лідерів рейтингу за кількістю проєктів за підтримки Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку, з модернізації інфраструктури за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Яскравим прикладом спільного з європейцями успіху є реалізований проєкт відновлення Авдіївської школи номер 2, яка була частково зруйнована під час активних бойових дій. «Ми капітально відремонтували школу, а наші литовські партнери оснастили її сучасним навчальним обладнанням та спортивними майданчиками. І у результаті наших спільних зусиль діти з прифронтової Авдіївки отримали сучасний освітній простір і широке поле можливостей для свого розвитку», - зазначив очільник області.

Він констатував, що Донеччині є багато над чим працювати у царині євроінтеграції. «І ми розуміємо, що з огляду на війну, наш регіон не є у рівних умовах порівняно з іншими областями України. Але не ведемо мови про якісь пільги чи преференції. Навпаки, ми, напевно, навіть краще, аніж інші регіони України усвідомлюємо важливість дотримання вектору на європейську та євроатлантичну інтеграцію. І працюємо над цим. А подібні рейтинги допомагають нам бачити реальну картину та надихають на подальші дії заради нашого спільного, українського, розвитку і поступу до об'єднаної Європи», - наголосив Павло Кириленко.