портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина свідомо підходить до вакцинації проти COVID-19, - Денис Шмигаль

Опубліковано 27 жовтня 2021 року, 15:50

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль ознайомився з роботою Центру масової вакцинації на базі автовокзалу «Краматорськ» під час робочої поїздки в Донецьку область 27 жовтня. 

«Ми їхали сюди, позапланово зупинились, зайшли до пункту вакцинації в одній з поліклінік. Люди вакцинуються, все працює. Донеччина дуже свідомо підходить до вакцинації», -  зазначив Денис Шмигаль. 

Він наголосив, що вакцини в Україні є: всі пункти та центри вакцинації ними забезпечені. Очікується, що до кінця року до нашої країни надійде ще 13,5 доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Очільник уряду нагадав, що 95%  госпіталізованих хворих на COVID-19 – це невакциновані люди. «Тому при кожній можливості закликаю всіх громадян України – вакцинуйтеся! Це єдиний шлях зупинити епідемію та пандемію»,  -  сказав Денис Шмигаль. 

Сьогодні на доручення Прем’єр-міністра було проведено позачергове  засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Згідно з ухваленим рішенням, з 30 жовтня червоний рівень епіднебезпеки буде встановлений у Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Львівській, Хмельницькій та Чернігівській областях.  Загалом в Україні 15 областей, у тому числі й Донеччина, будуть знаходитися у червоній зоні карантину.