портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина - у п'ятірці регіонів, які найбільше приваблюють вступників з інших областей у заклади профосвіти

Опубліковано 03 листопада 2020 року, 14:32

Донецька область увійшла до п'ятірки регіонів,  які найбільше приваблюють вступників у заклади професійної освіти. Про це свідчить аудит мережі закладів профосвіти України. 

Поїхати в інше місто або область на навчання – типовий процес для молоді. В середньому, щоб отримати професію, переїжджають 8,4% вступників. Під час вибору закладу аналізується низка факторів: його матеріальна база, якість викладання за професією, можливість для поселення у гуртожиток та комфорт проживання у ньому.

Найбільш привабливим для молоді став Київ – там вчиться 32% учнів з інших регіонів. За ним – Вінницька (15% учнів), Київська (12%), Полтавська (9%) і Донецька (8%) області.

Насамперед на вибір закладу в іншому регіоні впливає територіальна наближеність та зручність транспортної розв'язки. Учні з сіл часто приїжджають у міста, адже там є більший вибір профтехів, а ще безкоштовно надається гуртожиток. Вирішальними стають професії, що пропонуються закладом: деякі з них більш популярні серед молоді, а також дозволяють швидше знайти роботу після випуску.

 Міністерство освіти і науки України