портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У лікарнях для хворих на СОVID-19 у Донецькій області загальна завантаженість ліжок складає 67%

Опубліковано 03 листопада 2020 року, 15:36

Загальна завантаженість ліжок  у лікарнях, визначених для профільної госпіталізації пацієнтів з СОVID-19, у Донецькій області складає 67%. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив  на брифінгу у Краматорську. 

«28 закладів охорони здоров’я у Донецькій області визначені для госпіталізації хворих та пацієнтів з підозрою на COVID-19. Загалом відведено 2167 ліжок, у тому числі 146 – інтенсивної реанімаційної терапії. Загальна завантаженість ліжок станом на сьогодні – 67%. Відсотки змінюються.  Три тижні тому доходило до 100%»,  -  сказав Павло Кириленко.

Він констатував, що кількість лікарень та місць розташування пацієнтів з COVID-19 збільшується.  В області вже підготовлено два заклади третьої черги для розміщення хворих на COVID-19 – там  є кисневі концентратори і кисень був підведений до кожного ліжко-місця.

«Зараз поставлено задачу передбачити ще один з етапів – це так звані спецлокації.  До середи будуть подані наші пропозиції до МОЗу щодо розміщення цих спецлокацій. Але це буде вже четверта черга, ми до цього повинні бути и будемо готові. Ситуація є контрольованою», -  підкреслив очільник області.

Він вкотре закликав мешканців Донеччини дотримуватися карантинних обмежень та протиепідемічних настанов МОЗ.

Усього з початку пандемії на Донеччині на COVID-19 захворіли 11736 осіб, серед них 4364 пацієнти одужали, ще 7233 – продовжують лікування. Сто тридцять дев’ять випадків коронавірусної хвороби завершилися летально.