портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина виконує весь комплекс заходів, необхідний для адекватної відповіді на виклики як техногенного, так і військового характеру

Опубліковано 25 січня 2022 року, 15:12

Донецька область виконує весь комплекс заходів, необхідний для адекватної відповіді на виклики як техногенного, так і військового характеру. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко доповів сьогодні на штабному тренуванні з питань цивільного захисту, яке відбулося під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова в рамках засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час штабного тренування розглядалася низка важливих питань, зокрема, щодо повноважень центральних та місцевих органів виконавчої влади в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та можливого ускладнення воєнно-політичної обстановки.

Павло Кириленко наголосив, що наразі  серед питань, які потребують доопрацювання на Донеччині, – система централізованого оповіщення. У 2022 році передбачені  кошти на її модернізацію.

В області тривають роботи з інспекції та оцінки стану захисних споруд, призначених для укриття цивільного населення.  Більшість з цих споруд готова приймати людей у разі потреби, але метою є зробити їх не тільки безпечними, але й зручними.   

Крім того, розроблено та надано до ДСНС України план евакуації населення на особливий період, а зараз напрацьовується та уточнюється план евакуації населення та матеріальних цінностей на мирний час. 

«Все це – кроки, які роблять нас готовими до будь-якого розвитку подій, до стихійних лих та надзвичайних ситуацій різного характеру. Адже розуміємо, що ефективна система цивільного захисту є особливо важливою для Донеччини та Луганщини, де вже восьмий рік поспіль тривають бойові дії», - зазначив Павло Кириленко.