портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина візьме участь у Всесвітньому дні прибирання

Опубліковано 15 вересня 2020 року, 14:01 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Донецька область  проведе захід до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day», який відзначається 19 вересня.

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації повідомляє, що  обласна акція  розпочнеться о 10:00 у парку «Ювілейний» м. Краматорськ (ділянка за атракціонами).    

До Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» долучаються  мільйони людей із 180 країн світу, незалежно від віку та географії, адже головна мета прибирання полягає в об'єднанні заради порятунку планети від сміття.

Акція «Всесвітній день прибирання» – це масштабний привід, щоб привернути увагу до проблеми забруднення навколишнього середовища та наочно показати, як кожен може робити внесок у поліпшення глобальної екологічної ситуації. Тисячі громад об'єднаються та діятимуть як одна, створюючи «зелену хвилю» по всьому світі.

Згідно з доповіддю Фонду Еллен Макартур, 2016 року кількість сміття, скинутого в світовий океан кожну хвилину прирівнюється до вмісту одного сміттєвоза. Якщо не приймати ніяких дій, очікується збільшення до двох в хвилину до 2030 року та чотири за хвилину до 2050 року. Тому спільна робота з місцевими лідерами, урядом та організаціями є першим невідкладним кроком у захисті як водного середовища, так і суші.

Організатор в Україні - Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine» (Лец ду іт Юкрейн) спільно з міжнародним рухом Let’s Do It! World

Міжнародна громадська організація Let’s Do It! World є одним акредитованим партнером програми по навколишньому середовищі в ООН. У 2018 році організацію Let’s Do It! World нагороджено премією Громадянина Європи від Європейського парламенту.

Долучайся до акцій з прибирання у Донецькій області та у своєму місті.