портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина запрошує на розмаїття фестивалів

Опубліковано 03 червня 2019 року, 16:07 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У червні відбудеться історико-етнографічний фестиваль «Дике поле. Шлях до Європи» і Відкритий фестиваль молодіжного сучасного мистецтва «Відчуй Схід».

Село Назарівка Нікольського району, в межах охоронної зони Українського степового природнього заповідника «Кам'яні могили», вже втретє перетвориться на «машину часу» - тут пройде історико-культурний фестиваль «Дике поле. Шлях до Європи». Багатогранна та насичена культурна програма фестивалю буде проходити на межі двох областей: Запорізької та Донецької.

Про те, що чекає на учасників та гостей незвичайного заходу, організаторами якого виступає управлінням культури і туризму Донецької облдержадміністрації спільно з Донецьким обласним учбово-методичним центром культури, розповіла на брифінгу в.о.начальника управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації Аліна Певна.

За її словами, у програмі — реконструкція історії України в різних історичних періодах, національні традиційні козацькі змагання, презентація старовинних та національних страв, польова кухня, вернісаж і майстер-класи з декоративно-ужиткового мистецтва, спортивно-розважальна програма, кінне шоу, фестиваль повітряних зміїв, пейнтбол і багато іншого.

Центральною лінією фестивалю стане реконструкція історії України в чотирьох історичних періодах – від стародавніх часів до сьогодення.

Також заплановано концерт кращих колективів області та гостей фестивалю, вечірній показ сучасних українських фільмів просто неба і фаєршоу. Атмосфера свята гарантовано буде неймовірною.

Хедлайнерами фестивалю є український гурт VRODA. Фестиваль відбудеться 8 червня 2019 року, початок о 14:00.

Фестиваль «Дике поле» - це не єдиний захід, що збере молодь Донеччини в червні.
27-28 червня в мальовничому селищі Урзуф на березі Азовського моря відбудеться другий відкритий фестиваль молодіжного сучасного мистецтва «Відчуй Схід».

Всі, кому пощастило в минулому році відвідати цей фестиваль, згадують неймовірну атмосферу свята, різноманіття смаків та ароматів східної частини Донеччини.

Тут кожний знайде свій простір та відчує себе творчою особистістю.

Підживить музичний простір драйвовий рок-fest «Я маю власну думку».