портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька обласна служба зайнятості допомагає працевлаштуванню осіб з інвалідністю

Опубліковано 08 лютого 2024 року, 12:30 , Донецький обласний центр зайнятості

Робота має позитивний вплив на життя людей з інвалідністю, допомагає відчути себе повноправними членами суспільства та сприяє реабілітації. Наразі службою зайнятості реалізується програма підтримки роботодавців, які готові не тільки формально працевлаштовувати осіб з інвалідністю, а й створювати для них комфортні умови роботи. Вона передбачає компенсацію витрат на створення/пристосування спеціальних робочих місць для зазначених працівників. 

За цією програмою було облаштоване робоче місце для Сергія зі Слов’янська, який має інвалідність II групи. 

Чоловік тривалий час не міг працевлаштуватися, до того ж ситуацію ускладнювала наявність обмежень до фізичних навантажень через інвалідність. Пошуки роботи тривали і, нарешті, чоловіка запросили на співбесіду до підприємця Артура Манвелова. 

Бізнесмен більше 20 років розвиває власну справу – займається пошиттям взуття. Роботодавець в перспективі планував приймати працівника на склад. Робота фізично не важка, але потребує знання комп’ютера, уважності та відповідального ставлення. Це і запропонували Сергію. Співбесіда пройшла вдало. 

Для створення комфортних умов праці для людини з інвалідністю було необхідно додаткове  облаштування робочого місця. Фахівці Слов’янського міського центру зайнятості запропонували підприємцю скористатися програмою фінансової підтримки та отримати компенсацію фактичних витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю І або ІІ групи відповідно до постанови КМУ від 22 серпня 2023 р. № 893, на всіх етапах підготовки та подання документів консультували та супроводжували підприємця.

В результаті Сергій отримав бажану роботу, роботодавець зміг придбати необхідні засоби для облаштування його робочого місця – ноутбук, лазерний багатофункціональний пристрій, ортопедичне крісло та двоколісний візок, та отримати компенсацію своїх витрат.

Дізнатися про умови отримання такої компенсації можна на сайті Державного центру зайнятості у рубриці «Роботодавцям» - «Компенсація за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю».

Сall-центр Донецького обласного центру зайнятості: 0-800-33-61-67.