портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька обласна служба зайнятості з початку року працевлаштувала майже 4 000 осіб з числа молоді

Опубліковано 22 липня 2021 року, 15:15 , Донецький обласний центр зайнятості

Проблема працевлаштування населення регіону залишається однією з найактуальніших: кожна третя з них – особа у віці до 35 років. Задля вирішення питання зайнятості молоді фахівці служби зайнятості Донеччини проводять різноманітні заходи.

У червні поточного року відбулася загальнообласна декада «Знайдемо роботу разом!», яка була проведена спеціально для випускників професійно-технічних навчальних закладів та безробітної молоді.

«Саме завдяки таким заходам нам вдається робити суттєві кроки для того, щоб молодь Донеччини працювала за фахом і не виїжджала за кордон», - говорить директор Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко.

Фахівці центрів зайнятості також використовуються індивідуальний супровід задля оперативного та успішного працевлаштування безробітної молоді. І одним з таких прикладів є історія Едуарда Бахвалова, який працює на ПрАТ «НКМЗ» верстатником широкого профілю в механічному цеху №2. Едуард закінчив Краматорське вище професійне училище (№14.) У період навчання брав участь у заходах, які проводили фахівці Краматорського міського центру зайнятості, стосовно профорієнтаційної роботи та відвідував ярмарки вакансій.

Під час навчання скористався послугами служби зайнятості й Олександр Нестеренко, який також працює на ПрАТ «НКМЗ» токарем розточувальником у редукторному цеху. Теж навчаючись у Краматорському вищому професійному училищі (№14), Олександр проходив різні тренінги та семінари, з де дізнався про можливості працевлаштування, скориставшись базою вакансій служби зайнятості. Завдяки цьому зміг успішно працевлаштуватися за фахом, як і Едуард.

Не менш цікава історія працевлаштування і у молодого спеціаліста ТОВ "НПП Крамтехцентр" Євгена Горишного. Замислившись про працевлаштування ще під час навчання, Євген відвідав ярмарку вакансій для молоді. Поспілкувавшись з роботодавцем, зацікався пропозицією пройти виробничу практику на підприємстві. Так після закінчення навчального закладу працевлаштувався та вже сьогодні працює майстром заготівельної дільниці.

З початку року Донецькою обласною службою зайнятості працевлаштовано майже 4 000 осіб з числа молоді у віці до 35 років.

Також для усіх охочих Донецька обласна служба зайнятості пропонує скористатися корисними онлайновими сервісами: інтерактивною мапою вакансій регіону (https://bit.ly/3eGkI5n), чат-ботом у месенджері Telegram (bit.ly/2UnnJwh), мапою паспортів підприємств, установ та організацій Донеччини (bit.ly/2Pr80KP), інтерактивною мапою відеорезюме шукачів роботи (bit.ly/2zkKnyK) та додатками на системі Андроід.