портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині придбали житло для 44 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Опубліковано 22 липня 2021 року, 16:57

У Донецькій області придбано житло для 44 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа за кошти відповідної субвенції з державного бюджету. Про це заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна повідомила на засіданні колегії ОДА сьогодні, 22 липня.

«У 2020 році кошти субвенції з державного бюджету у сумі понад 32 млн гривень були розподілені на виплати грошової компенсації для придбання житла 65 дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа. Станом на 21 липня придбано житло 44 особам на суму 23 млн гривень», - сказала вона.

Юлія Костюніна зазначила, що на теперішній час не придбано жодної одиниці житла у Вугледарській територіальній громаді (2 квартири), Волноваському та Маріупольському районах (по одній одиниці житла). У Торецькій міській військово-цивільній адміністрації з 6 одиниць житла придбана тільки одна, у Покровському районі з 21 одиниці житла придбано лише 11.

«Я прошу керівників громад звернути увагу, взяти це питання під особистий контроль, тому що субвенція не є перехідною, і ми не можемо гаяти цей час і залишити дітей без уваги», - закликала заступник голови Донецької облдержадміністрації.