портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область долучилася до відзначення Дня матері

Опубліковано 15 травня 2023 року, 18:57 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Донецька область долучилася до відзначення Дня матері, яке традиційно проводилося у другу неділю травня.

Проведено виховні години та презентації-виставки світлин: «У світі все починається з мами», «Вклоняюсь тобі, матусю!», «Мати - берегиня роду», «Мамо рідна, хай світиться ім'я твоє», «Уся велич і гордість світу - від матері», «Матусенько, голубонько, благословенна тричі будь!». Усі ці заходи проведено у Миколаївській міській військовій адміністрації.

Мангушська селищна військова адміністрація долучилася до організації заходу спільно з молодіжною радою Одеської області, «ЯМаріуполь.Молодь» та Благодійним фондом «Тримай». Захід пройшов в дружній, веселій атмосфері, прийшло багато матусь з дітками, в тому числі внутрішньо переміщені особи. Під час свята проходив благодійний аукціон для Збройних Сил України.

Також для діточок був реалізований цікавий проєкт «Обмін іграшками" дітки мали змогу обміняти свою іграшку або книжку на іншу, тим самим подарувати іграшкам нові життя. Іграшки можна було також придбати за будь-яку суму благодійного донату, усі зібрані гроші зі свята йдуть на допомогу ЗСУ. Крім цього, пройшла фото-акція #любовмоєїматусі. Фотографії зі своїми матусями виставили більше ніж 50 родин. Акція пройшла під гаслом «Дякуємо матусі сьогодні, а любимо завжди!».

З нагоди Дня матері у Покровській громаді відбулась низка святкових заходів - майстер-класи, фотовиставки, творчі виступи, вручення матусям листівок та аплікацій.

Так, творчі колективи комунального закладу «Лисівський ЦКД» та бібліотеки-філії №18 провели майстер-клас з виготовлення листівок «Найкраще в світі слово - мама». Також вітальні листівки до Дня матері разом зі своїми педагогами виготовили вихованці Шевченківського будинку народних традицій, а вихованці гуртка «Я можу все» Гришинського ЦКД зробили подарунки у вигляді об'ємної аплікації «Кульбаби».

Крім того, для мам і дітей громади у Покровській центральній бібліотеці пройшов майстер-клас з бісероплетіння.  

Для матусь також було підготовлено майстер – клас «Я свою матусю щиро привітаю» фахівцями бібліотеки-філії №16. Там пройшла й книжкова виставка-вшанування «Я перед нею помолюсь, як перед образом святим…».

У селі Срібне з нагоди Дня матері також презентували виставку «Матуся - берегиня роду...», поспілкувавшись на тему «А твоя мама яка?».

Андріївська сільська військова адміністрація підготувала святковий фоточелендж «Обійми маму».

У Новогродівській міській військовій адміністрації відбувся фінальний майстер-клас з вишивання присвячений міжнародному Дню матері. Учасники ознайомилися з особливостями традиційної української техніки вишивки «хрестиком» та мали можливість закріпити свої знання на практиці, вишиваючи червону троянду – символ Донеччини.

Відбувся флешмоб «Квіти для мами» у Волноваській міській військовій адміністрації та «Селфі з мамою» у Торецькій міській військовій адміністрації. Молодь та діти громади охоче надсилали світлини, де вони зображені з квітами для матусі. Кількість учасників перевершила очікування.

Хлібодарівська військова адміністрація провела низку онлайн-заходів: фотоакція «Вітаю маму», презентація авторського вірша поетеси Хлібодарівської громади Світлани Фоменко, презентація поетичної відеоакції «Зі святом, любі мами».

В освітньо-консультаційних пунктах Святогірської міської військової адміністрації провели офлайн майстер-класи «Весняний букет любій матусі».

Відбулися онлайн-фотовиставки «Мама – янгол на землі», «Поруч із мамою», «А моя матуся схожа на веселку», створення відеопривітання «Матусі серце ніжне і гаряче, сповнене любові і тепла», проведення занять: «Мама – головна людина в житті кожного», «Букет для матусі», «Листівка для моєї матусі» у Криворізькій сільській військовій адміністрації.

Костянтинівська міська військова адміністрація провела майстер-класс «Намисто для мами». Діти мали змогу самостійно виготовити прикраси для матусь та привітати їх зі святом».

Учні Білозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 Білозерської міської ради долучилися до обласної онлайн-фотовиставки «Мама — янгол на землі».

У дні війни, ми як ніколи, розуміємо цінність життя. Тому у День матері з особливою вдячністю і любов'ю вшановали тих, хто привів нас у життя - наших матерів.

Дякуємо українським матерям, які попри безжальність ворогів, у складних умовах народжують нових українців та стають для своїх дітей справжнім щитом.

За інформацією  управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації