портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область: протягом минулої доби рятувальники 41 раз залучалися до гасіння займань та загорянь на відкритих територіях

Опубліковано 27 липня 2020 року, 14:00

Коли починається жнива, гаряча пора наступає не лише для аграріїв, але й для вогнеборців. Щодня десятки викликів на гасіння сухої трави, стерні та лісової підстилки – така сумна статистика літнього періоду. Лише за минулу добу, 26 липня, на території Донецької області сталося 56 пожеж, з яких 41 – це займання та загоряння на відкритих територіях.

Займання залишків сухої рослинності не є безпечними, як помилково вважають багато громадян. Щоразу, підпалюючи купу сміття біля подвір’я або намагаючись випалити набридливий бур’ян, варто пам’ятати, що вогонь може будь-якої миті перекинутися на житлові будинки. Однак горить не лише трава. Протягом доби сталося 13 пожеж у природних екосистемах. А це – значна шкода навколишньому середовищу та величезні матеріальні збитки. Протягом доби рятувальники Донеччини 10 разів залучалися до гасіння стерні на території Слов’янського, Добропільського, Ясинуватського, Бахмутського, Нікольського районів та м. Маріуполь. Всього вогнем знищено 214,23 га стерні. Також, у Лиманському районі знищено лісову підстілку на площі 0,01 га, а у м. Українськ - траву на площі 2 га.

Рятувальники Донеччини звертаються до громадян! Не спровокуйте пожежі у природних екосистемах – не знищуйте довкілля та не наражайте своє життя на небезпеку! Крім того, варто пам’ятати, що за спалювання сухої рослинності та зелених насаджень передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. У разі виникнення пожежі необхідно викликати рятувальників за номером «101».

ГУ ДСНС України у Донецькій області