портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька область взяла участь у конкурсі IV випуску Міжнародного будівельного конкурсу «Європейська нагорода»

Опубліковано 30 січня 2020 року, 11:01 , Департамент капітального будівництва облдержадміністрації

Департаментом капітального будівництва Донецької облдержадміністрації направлено 7 заявок на участь у IV Міжнародному будівельному конкурсі «Європейська нагорода», який проходить під патронатом Міністерства розвитку громад та територій України з метою підвищення конкурентоспроможності регіонів України, розроблення регіональної політики та просування діяльності органів місцевого самоврядування та підприємництва українських інвесторів, підрядників та архітекторів.

Для участі у конкурсі направлено заявки стосовно об’єктів:

Під час проведення робіт здійснено відновлення цілісності будівлі садка, роботи з усунення тріщин у стінах та перегородках, ремонт ганків, ремонт та посилення зовнішніх евакуаційних сходів, часткова заміна віконних та дверних блоків, утеплення зовнішніх стін, благоустрій території (улаштування майданчиків з тіньовими навісами, два фізкультурних майданчика, зони юних натуралістів, гідро майданчик, озеленення).

Будівля школи складається з 4 блоків. Блок «А» - спортивний, об лаштований санвузлами і душовими (із розміщенням бібліотеки та кабінетів праці,креслення і малювання), блоки «Б,Г» - навчальні, в блоці розташовані адміністративні і навчальні приміщення. Навчальні класи розміщені на першому та другому поверхах блоку «Г».

Замовником будівництва виступав Департамент капітального будівництва. Під час проведення робіт здійснено реконструкцію будівлі школи, а саме оздоблення внутрішніх приміщень, утеплення та фарбування фасадів, заміна обладнання, виконання заходів по доступності об’єкта для маломобільних груп населення, заміна існуючої двоскатної шиферної покрівлі. Одночасно здійснено благоустрій прилеглої території, будівництво огорожі території школи, мережі, будівництво спортивного комплексу, під’їзних шляхів, тротуарів. Школа розрахована на 460 учнів.

  • «Капітальний ремонт (термомодернізація) будівлі «Красногорівська загально – освітня школа I-III ступенів № 2 Мар’їнської районної ради Донецької області»;

Робочим проєктом передбачено: посилення частини фундаментів зі сквозною тріщиною, улаштування гідроізоляції та утеплення фундаментів, улаштування  нової  відмостки, посилення  стін  та  перемичок, утеплення  зовнішніх  стін  мінераловатним утеплювачем, заміна дерев’яних балок, відновлення вузлів кріплення стропил до стін, утеплення чердачного перекриття та покриття над спортивним залом, утеплення полів по ґрунту мінераловатним утеплювачем, ремонт головного входу в будівлю школи, улаштування пандусу, ганку та козирків, над запасними виходами, над вхідними тамбурами, улаштування молнієзахисту, ремонт інженерних мереж, заміна санітарно-технічного обладнання, заміна внутрішніх мереж теплопостачання, з встановленням прибору обліку в тепловому вузлі,  улаштування окремих систем загально обмінної вентиляції класних кімнат, спортивної зали, роздягалень, приміщень майстерень, обідньої зали, їдальні та буфету; улаштування припливно-витяжної вентиляції з механічним побудуванням в гарячому цеху кухні та приміщень для мойки посуду, улаштування зовнішніх мереж господарчо-побутового водопроводу, протипожежного водопроводу, господарчо-побутової та виробничої каналізації; внутрішнє пожежогасіння передбачається з протипожежного водопроводу, зовнішнє пожежогасіння передбачено від існуючих пожежних гідрантів в районі розміщення об’єкту.

Проектом передбачено благоустрій території земельної ділянки гімназії: облаштування пішохідних доріжок і майданчиків з ФЕМ; заміна асфальтобетонного покриття проїжджої частини дороги; облаштування пандуса, будівництво футбольного поля з штучним покриттям і майданчика для гри у баскетбол; улаштування огорожі; розміщення малих архітектурних форм; озеленення газонів і квітників.

Будівля гімназії складається з 2-х етажного корпусу спортзалу з розмірами в плані 16,50х24,00 м і 3-х етажного учбового корпусу з розмірами в плані по зовнішніх осях - 42,00х66,00 м.

Також, робочим проектом передбачається: внутрішній ремонт приміщень; гаряче водопостачання; заміна вентиляційного устаткування; заміна системи опалення і санітарно-технічного устаткування.

Робочим проектом передбачається: благоустрій прилеглої території: мощення пішохідних доріжок і майданчиків із ФЕМ, влаштування асфальтобетонного покриття під’їздів до будівлі гімназії, будівництво футбольного поля із штучним покриттям, встановлення металевої сітчатої огорожі, влаштування пандусу на головному вході, встановлення малих архітектурних форм. Демонтаж існуючої отмостки; утеплення зовнішніх стін з обробкою силікатною штукатуркою по технології Церазіт; утеплення цокольної частини стін та фундаменту; влаштування нової отмостки; утеплення даху з влаштуванням мембранної покрівлі; утеплення переходу над проїздом; заміна дерев'яних вікон на металопластикові; заміна зовнішніх дверей на металеві утепленні.

Заміна внутрішніх мереж водопроводу та каналізації на пластикові. Заміна труб опалення; влаштування системи припливно-витяжної вентиляції з механічним спонуканням для функціонування різних груп приміщень (актової зали, спортзалу, харчоблоку, та санвузлів).

В адміністративних приміщеннях та класах передбачається природна припливно-витяжна вентиляція. Приплив – через фрамуги  вікон та дверей. Витяжка – через існуючу вентиляцію.

Робочий проект капітального ремонту, термомодернізація будівлі Навчально-виховного комплексу «Гришинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Покровської районної ради Донецької області виконувався в три черги.

Проектом передбачено наступне:

  • Демонтаж пристрою даху;
  • Демонтаж покрівлі даху;
  • Улаштування пристрою даху;
  • Улаштування покрівельних люків;
  • Улаштування покрівлі з метало черепиці;
  • Монтаж водостічної системи (водостоку);
  • Улаштування огорожі даху;
  • Заміна бетонних плит навісів над входами шести ганків на металеві конструкції навісів з покриттям із профнастилу;
  • Улаштування покрівельних трапів;
  • Утеплення по перекриттю горища мінеральною ватою – 200мм;
  • Заміна віконних блоків (частково);
  • Заміна дверних блоків (частково);
  • Утеплення зовнішніх стін – плити мінераловатні з базальтового волокна;
  • Оздоблення фасадів під фарбування;
  • Влаштування зовнішніх металевих пожежних сходів постійного  типу;
  • Влаштування чистих підлог;
  • Влаштування стелі (оздоблення під фарбування);
  • Внутрішнє оздоблення приміщень (штукатурка, шпалери під фарбування, фарбування);
  • Ремонт існуючих вхідних сходів, влаштування вхідних пандусів;
  • По периметру зовнішніх стін будівлі виконати бетонну відмостку на щебеневій основі шириною 1,5м;
  • Благоустрій прилеглої території;
  • Облаштування спортивних майданчиків.

Замовник з проектування – Навчально-виховний комплекс «Гришинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Покровської районної ради Донецької області.


Замовник будівництва – департамент капітального будівництва Донецької облдержадміністрації.