портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА долучилась до обговорення формування ветеранської політики в області

Опубліковано 09 липня 2024 року, 21:30

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко разом з представниками структурних підрозділів ОДА взяв участь у роботі стратегічної сесії «Формування ветеранської політики у Донецькій області».  Участь у заході також взяли представники Міністерства у справах ветеранів України, райдержадміністрацій, а також профільні спеціалісти структурних підрозділів громад з питань ветеранської політики, представники міжнародних громадських організацій, українських благодійних фондів, ветерани та експерти.

«Ветерани повертаються в громади, і ми повинні зустрічати їх, бути готовими до викликів і будувати нову політику, адже воїни віддають найцінніше – своє здоров’я, захищаючи нашу Батьківщину і нас з вами. Ми повинні докласти значних зусиль, аби наші захисники та захисниці змогли заново соціалізуватися у суспільстві. Також маємо пам'ятати, що родина ветерана - це теж частина суспільства, яка також потребує уваги та соціальних гарантій», - наголосив Олександр Шевченко під час вітального слова.

Протягом стратегічної сесії були визначені пріоритетні напрями із реалізації ветеранської політики в області, опрацьоване посилення спроможності фахівців органів місцевого самоврядування, а також представників райдержадміністрацій, районних військових адміністрацій та облдержадміністрації. Значну увагу приділили забезпеченню потреб ветеранів з боку громадського сектору.

Стратегічну сесію організовано Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй  в Україні у партнерстві з Донецькою обласною військовою адміністрацією у межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.