портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Головні новини Донеччини за день

Опубліковано 09 липня 2024 року, 21:19

🔹Оперативна ситуація в Донецькій області станом на ранок 9 липня. Зафіксовані пошкодження та руйнування об’єктів. Всього за добу росіяни 26 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 194 людини, у тому числі 25 дітей.

🔸Вдень 9 липня окупанти відкрили вогонь по Краматорську: 3 людини  поранені, серед них 6-ти річна дитина. Росіяни влучили у 9-ти поверхівку. Пошкоджені ще дві висотки.

🔹Підготовка до опалювального сезону: наявність паливно-мастильних матеріалів та спроможність котелень. Це обговорили під час робочої зустрічі начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін та голова Новодонецької громади Юрій Люлька. Особливу увагу приділили водопостачанню та якості дорожнього покриття евакуаційних шляхів.

🔸Гуманітарну ситуацію обговорили на Донеччині. Начальник ОВА Вадим Філашкін зустрівся з представницями ООН в Україні. Серед ключових питань ще й поточна і майбутня співпраця між Донецькою ОДА та структурами ООН.

🔹Захід «Захисник Донеччини» відбувся на Закарпатті для дітей ВПО. Акцію приурочили до 10-ї річниці звільнення Слов’янська, Краматорська, Дружківки та Костянтинівки від окупантів. Юні учасники позмагалися в перетягуванні каната та стрільбі з лука, спробували себе в козацькому бою.

🔸Вісім сертифікатів на одноразові грошові винагороди вручили найкращим паралімпійцям, спортсменам з Донеччини та їхнім тренерам. Під час зустрічі обговорили умови тренувань, розвиток українського спорту та підтримку спортсменів з боку влади.