портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА долучилась до обговорення проблематики використання нерухомого майна цивільного населення для військових потреб

Опубліковано 30 листопада 2020 року, 15:50

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін взяв участь у роботі круглого столу "Проблемні питання законодавчого врегулювання компенсації фізичним особам за використання їх житла (нерухомого майна) у військових цілях під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях".

Круглий стіл ініційовано Комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Участь у роботі круглого столу взяли народні депутати України, судді, представники органів державної влади, зокрема військово-цивільних адміністрацій, експерти міжнародних та неурядових громадських організацій.

Заступник очільника області наголосив, що наразі необхідно визначити наявні правові механізми щодо надання компенсацій  мешканцям області та дотримання їх майнових прав. Протягом засідання круглого столу також були обговорені можливі законодавчі зміни та ініціативи, які зможуть надати інструменти для проведення компенсаторних заходів для мешканців області, чиє нерухоме військові використовувати протягом проведення АТО/ООС.