портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОДА та БФ "Янголи Спасіння" за підтримки міжнародної організації CARE продовжують евакуаційні заходи у Донецькій області

Опубліковано 19 липня 2024 року, 15:49

За координації Донецької обласної державної адміністрації, благодійний фонд "Янголи Спасіння" розпочав комплексні евакуаційні заходи для населення Донецької області. З 19 червня 2024 року проводиться евакуація громадян з небезпечних територій із залученням медичних фахівців, які забезпечують супровід та контроль стану здоров'я евакуйованих. На даний момент вже евакуйовано 196 осіб.

Для покращення надання медичної допомоги під час евакуації до роботи залучено медичних спеціалістів, які забезпечують супровід та контроль стану здоров'я осіб, що евакуюються. Благодійний фонд "Янголи Спасіння" підтримує зв'язок з місцями компактного проживання (МКП) щодо наявності вільних місць, куди направляються ті, хто потребують розселення. 

З метою забезпечення безпеки в умовах надзвичайної ситуації, адміністрація області проводить евакуацію з небезпечних місць на броньованих автомобілях, далі фонд "Янголи Спасіння" перевозить людей до безпечних локацій у великих автобусах. Кожен співробітник фонду має бронежилети, каски та індивідуальні аптечки для додаткової безпеки. Фонд акцентує увагу на навчанні та підготовці волонтерів перед евакуаційними операціями, забезпечуючи спеціалістів додатковими тренуваннями та інструктажами.

"Евакуація населення є критично необхідною в умовах загострення безпекової ситуації та загрози життю, що, на жаль, є особливо актуальним з лютого 2022 року. Робота нашого фонду розпочалася саме з евакуації населення з Донецької області. Збереження життя є нашим щоденним пріоритетним напрямком. Тому, коли люди цього потребують, ми надаємо комплексну допомогу в евакуації до безпечніших населених пунктів", - розповідає голова фонду Дмитро Мишенін.

Донецька обласна державна адміністрація включила благодійний фонд "Янголи Спасіння" до списку організацій, з якими проводиться евакуація. Донецька обласна адміністрація слідкує за ситуацією, приймає рішення щодо безпеки та оголошує евакуацію, координуючи дії з поліцією, ДСНС та іншими органами.

Для додаткової інформації та подання заявок на евакуацію звертайтесь за телефоном гарячої лінії Донецька обласна адміністрація 0-800-408-911 або до гарячої лінії Благодійного фонду "Янголи Спасіння" 0 800 334 620 (безкоштовно зі всіх операторів України).

Проєкт реалізується за підтримки міжнародної організації CARE.