портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили проблемні питання евакуації та інвентаризації бібліотечних фондів

Опубліковано 19 липня 2024 року, 15:29 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Проведено робочу нараду з начальниками структурних підрозділів сфери культури Покровського і Краматорського районів щодо нагальних потреб евакуації та актуалізації бібліотечних фондів. 

Нарада пройшла під головуванням начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Вікторії Точеної, яка вкотре зауважила на необхідності вивезення,  збереження україномовної літератури за межами області для подальшої організації роботи бібліотечних закладів та продовження надання бібліотечних послуг мешканцям регіону як через бібліотеки, так і через дію книжкових поличок по типу буккросингу на території громад.

Директорка КЗК «Донецька обласна бібліотека для дітей» Юлія Василенко надала детальну інформацію щодо інвентаризації та списання бібліотечних фондів при втраті облікової документації через бойові дії, а також розповіла про правила обліку літератури у закладах, які відновили свою роботу на території інших областей.

Нарада відбулася плідною та конструктивною, зі «зворотнім зв’язком». Начальник управління подякувала керівникам галузі культури, зазначивши, що культура - важлива під час війни не менше, ніж ті напрями, які безпосередньо пов’язані з  обороноздатністю країни. 

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації