портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька ОВА відзначила переможців обласного конкурсу «Я – майбутнє Донеччини»

Опубліковано 02 листопада 2023 року, 15:42 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Втретє, але вперше в форматі дистанційної роботи, проведено обласний конкурс серед юних читачів «Я – майбутнє Донеччини», започаткований Донецькою обласною бібліотекою для дітей за підтримки Донецької облдержадміністрації у 2019 році.

Цього року в конкурсі взяло участь 22 учасника віком від 9 до 18 років, з них 13 стали переможцями. Це діти з Вугледарської та Покровської громад, Маріуполя, Краматорська, Лимана, Покровська, Селидового, Очеретиного та інших населених пунктів Донецької області. Зараз учасники перебувають за межами області, тому  географія їх проживання досить широка – це Німеччина та Словакія, Волинська область, міста Дніпро, Львів, Тернопіль, Київ, Івано-Франківськ тощо.

Твори учасників здебільшого про повагу та любов до рідного краю, а також бажання якомога скорішого повернення додому. Кожна робота висвітлює мрії про мирне майбутнє України. За результатами конкурсу надруковано збірку переможців з однойменною назвою, з якою можна ознайомитися за посиланням https://bibliokids-mrpl.com.ua/images/2023/11/Ya_maibutnie_2023.pdf

Переможців та учасників конкурсу вітали заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Вікторія Точена та український дитячий письменник Сашко Дерманський.

Майбутнім літературним зіркам побажали здоров’я, успіхів у навчанні, творчого натхнення, всебічного розвитку під переможним мирним небом України.

У церемонії нагородження взяли участь понад 70 осіб, серед яких юні митці, їхні однокласники, бібліотекарі та вчителі Донеччини.