портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецький національний технічний університет ознайомив дітей з професіями майбутнього

Опубліковано 10 липня 2024 року, 11:23

4, 5 та 6 липня команда Державного вищого навчального закладу "Донецький національний технічний університет" в рамках співпраці з Покровською МВА за підтримки проєкту EDUTIP (Енергоефективний цифровий університет для промоції технічних інновацій), що отримав фінансування за програмою "Підтримка ЄС для переміщених навчальних закладів на сході України" та громадської організації "Центр інновацій та партнерства "Ю.Ментор" провели науково-популярний захід "Науковий пікнік".

В хабах "Єднання" міст Червоноград, Чернівці та Хуст вдалось зібрати понад 60 дітей з громад Донецької області з числа ВПО та місцевих жителів.

"Насичена програма пікніків на кожній локації тривала понад три години, і гості заходу мали можливість ознайомитись з професіями майбутнього, які є важливими для повоєнної відбудови і відновлення України та Донеччини зокрема", – розповів Гліб Ступак, старший викладач кафедри автоматики та телекомунікацій Дон НТУ,  голова ГО "Ю.Ментор". 

Діти та всі охочі учасники заходів змогли спробувати різні професії на смак, навчились надавати першу домедичну допомогу, стали криміналістами, зібрали 3D-принтер та створили сувеніри, опанували ази електроніки та програмування на платформі arduino, склали та налаштували автономного робота M-bot, провели ряд хімічних експериментів та дослідили якість питної води.

Окрім цього всі зацікавлені дізнались про освітні можливості, які надає сьогодні ДонНТУ та особливості цьогорічної вступної кампанії.

"Такого роду заходи є важливими не тільки для інтеграції ВПО у приймаючих громадах, а ще й показують тісний зв'язок з рідною Донеччиною, бо саме колектив Донецького університету як ніхто розуміє всі виклики які є сьогодні перед дітьми та їх батьками", — зазначив Олег Фролов, начальник Управління стратегічного планування, зовнішніх зв’язків та комунікацій Покровської МВА.

"Сподіваюсь, що цей захід матиме логічне продовження, і від імені університету хочеться висловити подяку керівникам гуманітарних хабів "Єднання" Покровської МВА Наталії Поспєловій, Ігорю Регану та Віктору Грицаку, та особисто Олегу Фролову", – зазначила Ольга Ганич, Директор інституту післядипломної освіти, к.ю.н, доцент кафедри історії та права.