портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Робота без обмежень: як люди з інвалідністю знаходять себе на ринку праці

Опубліковано 10 липня 2024 року, 11:03 , Донецький обласний центр зайнятості

Забезпечуємо рівний доступ до послуг для всіх жителів

Працевлаштування людей з інвалідністю є важливим кроком до інклюзивного суспільства. Їх інтеграції в активне трудове життя сприяє реалізація державних програм, створення належних умов для праці та зміна свідомості роботодавців і суспільства.

У чисельних прикладах та історіях працевлаштування наших клієнтів ми розповідаємо, як спільними зусиллями служби зайнятості, роботодавців та пошукачів можна подолати будь-які труднощі й створити умови для успішної професійної реалізації та соціальної інтеграції людей з інвалідністю у суспільство. 

Олександр Мащенко, молодий чоловік з інвалідністю по зору з дитинства та статусом переселенця, звернувся до Слов'янського міського центру зайнятості, шукаючи роботу. 

Попри те, що він мав досвід роботи на 0,1 ставки у Державному вищому навчальному закладі "Донбаський державний педагогічний університет", пошук нової посади, яка б відповідала його можливостям, виявився непростим завданням. Фахівці центру зайнятості ретельно вивчили побажання, навички та досвід Олександра та запропонували низку вакансій, які могли б йому підійти.

Одним із потенційних роботодавців, з якими зв'язалися фахівці, був Денис Сапєлкін - фізична особа-підприємець, який веде діяльність у сфері пасажирських перевезень. Денис погодився надати Олександру можливість працювати диспетчером автомобільного транспорту надомна.

Після успішного проходження співбесіди та виконання пробного завдання хлопець був працевлаштований. Для облаштування його робочого місця роботодавець закупив необхідну техніку та обладнання: ноутбук HP, комплект для незрячих людей з програмним забезпеченням екранного доступу "JAWS Professional", гарнітуру, мобільний телефон, БФП, стіл та стілець. 

Підприємець Денис Сапєлкін продемонстрував соціальну відповідальність, надавши Олександру можливість працювати. Він також отримав компенсацію витрат на облаштування робочого місця від служби зайнятості.

Більш детально про фінансову підтримку роботодавців за облаштування робочого місця особи з інвалідністю за посиланням: https://t1p.de/wdzex.

Якщо виникли питання, звертайтеся до call-центру Донецького обласного центру зайнятості: 0-800-33-61-67.

Чат-бот у Telegram “Єдине вікно: помічник ВПО»:  https://t.me/VpoHelper_bot.