портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фасилітована дискусія на тему: «Історія боротьби за утвердження Української Державності»

Опубліковано 10 липня 2024 року, 10:22

15 липня відзначається День Української Державності. Це свято нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни.

У День Української Державності ми згадуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і вшановуємо всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як держава.

День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими традиціями. Сучасні Збройні сили України, стримуючи агресора – російську федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність України, доводять, що українці – народ-військо.

Існування та процвітання Української держави неможливе без загального усвідомлення громадянами своєї національної та громадянської ідентичності, що бере початок від ототожнення себе з українським народом.

З нагоди Дня Української Державності 12 липня 2024 року відбудеться фасилітована дискусія на тему: «Історія боротьби за утвердження Української Державності».

Під час заходу звернемося до питання ролі українського війська, козацтва в становленні української державності.

Запрошені спікери: Євген ШАТІЛОВ, історик, дослідник, науковий співробітник Національного військово-історичного музею України, Вадим КОРОБКА, доцент кафедри історії та археології, кандидат історичних наук, доцент Маріупольського державного університету.

Запрошуємо представників органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, ветеранську спільноту, молодь взяти участь у заході та зареєструватись до 11 липня 2024 року за посиланням: https://forms.gle/PEFDsDitvGYEK9dW9

Посилання на зустріч буде направлено на Ваші електронні адреси, зазначені в реєстраційній формі.