портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецька обласна служба зайнятості провела прес-тур за темою «Здолаємо бар’єри разом»

Опубліковано 27 жовтня 2017 року, 11:24

Наприкінці жовтня 2017 року Донецька обласна служба зайнятості провела прес-тур за  темою  «Здолаємо бар’єри разом» -  нові підходи сприяння працевлаштуванню вразливих на ринку праці груп населення  та  жінок шляхом застосування підходу «кейс-менеджмент». Учасниками заходу стали безробітні, які вже отримують послуги за новим підходом та відчули його ефективність особисто.

Кейс-менеджмент або індивідуальний супровід – вид соціального обслуговування, який передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на подолання життєвих труднощів, збереження і підвищення соціального статусу людини. При умові, що безробітний не може самостійно подолати утруднення у пошуку роботи та вирішити пов’язані з цим проблеми, йому пропонують укласти зі службою зайнятості Договір про здійснення соціального супроводу при працевлаштуванні. При цьому за клієнтом закріплюється особистий консультант (кейс-менеджер), який працює з ним, використовуючи індивідуальний підхід. Застосування «кейс-менеджменту» надає можливість залучити партнерські соціальні служби до вирішення проблем клієнта спільними зусиллями і комплексно.

 Учасники прес-туру ознайомилися з механізмами залучення до співпраці організацій-партнерів на прикладі спільної роботи Маріупольського міського центру зайнятості з Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді центрального району, директор якого Рита Мадаліц розповіла про надання безробітним всебічних консультацій, психологічної підтримки, комплексного вирішення проблем, в тому числі сімейних.

Безробітна Галина Куюмджи влітку цього року стала учасником проекту «Кейс-менеджмент». Мати двох дітей, одна з яких має інвалідність, а інша віком до 3х років, яка має тільки повну загальну середню освіту, уклала зі службою зайнятості Договір про здійснення соціального супроводу при працевлаштуванні. Для подолання бар’єрів у пошуку роботи особистий консультант (кейс-менеджер) служби зайнятості надав жінці пакет послуг, передбачений індивідуальною програмою сприяння працевлаштуванню. Співпраця служби зайнятості і Галини наразі триває. І триватиме ще півроку після її працевлаштування, адже  супровід до повного задоволення потреб клієнта є особливістю підходу «кейс-менеджмент».

 З колишньою безробітною Тетяною Даниловою представники ЗМІ зустрілися у загальноосвітній школі №10 міста Маріуполь, де вона наразі працює кухарем. Учасники прес-туру стали свідками результату успішного працевлаштування за допомогою застосування підходу «кейс-менеджмент». У зв’язку з тим, що жінка є людиною передпенсійного віку та внутрішньо переміщеною особою, вона відноситься до вразливої на ринку праці групи населення. За 2 місяці її перебування на обліку в центрі зайнятості спеціалісти провели профілювання, за підсумками якого з нею було підписано соціальний контракт, а в результаті злагодженої роботи служби зайнятості і соціальних партнерів –  працевлаштовано.

Донецька обласна служба зайнятості активно всебічно сприяє працевлаштуванню населення, використовуючи різноманітні інструменти заохочення безробітних та роботодавців до співпраці, серед яких організація прес-турів, які дозволяють висвітлити позитивний та мотивуючий приклад працевлаштування і донести до суспільства інноваційні методи роботи служби зайнятості.

1 2 4

Донецька обласна служба зайнятості