портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Допомога на фоні COVID-19: На Донеччині працює обласний штаб волонтерів та «гаряча лінія» психологічної підтримки

Опубліковано 15 жовтня 2020 року, 17:45

Обласний штаб волонтерів продовжує надавати  допомогу мешканцям Донецької області на фоні пандемії. Про це повідомила очільниця управління сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна на брифінгу у Краматорську 15 жовтня.

«У нас організований обласний штаб волонтерів. Цей штаб працює, і на сьогодні вони приймають заявки  від населення щодо надання допомоги щодо підвозу ліків, продуктів харчування, так і щодо доставки у лікарні. Якщо є такі звернення, ви можете телефонувати на обласну «гарячу лінію» з питань COVID-19 (0 800 408 911),  залишати там заявки. Вони нам будуть передані, і ми зможемо організувати роботу волонтерів», -  зазначила Лілія Золкіна. 

Вона подякувала всім волонтерам та акцентувала увагу на важливості їх роботи, особливо у сільській місцевості, де погано ходить транспорт. 

Також працює гаряча лінія психолога, який розміщується в Донецькому обласному дитячо-молодіжному центрі (095 429 20 53).  Психолог надає допомогу всім, хто звертається у зв’язку з наявністю психологічних проблем.

«Якщо у вас виникли проблему у спілкуванні з дітьми, якісь особисті проблеми, можна туди телефонувати. Психолог працює в анонімному режимі, можна звертатися і вам буде надано допомогу або буде здійснено перенаправлення до фахівців», - сказала Лілія Золкіна. 

Також працює всеукраїнська "гаряча лінія" 15-47, де надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації постраждалим від домашнього насильства.