портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Допомогу ООН громадам Донеччини обговорили за зустрічі Павла Кириленка з Деніз Браун

Опубліковано 21 березня 2023 року, 13:28

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко сьогодні зустрівся з Координаторкою системи ООН в Україні, Координаторкою з гуманітарних питань пані Деніз Браун. Під час зустрічі говорили про надання гуманітарної допомоги постраждалим громадам, відновлення водо- та електропостачання, відновлення спроможності комунальних господарств, відновлення зруйнованого житла. 

- Повномасштабна війна в Україні триває вже понад рік. Гуманітарна ситуація на Донеччині - вкрай складна, однак,  завдяки підтримці, у тому числі й наших міжнародних партнерів, нам вдається не допустити гуманітарної катастрофи, - наголосив очільник області. - Головним нашим завданням є забезпечення належних умов життя цивільного населення та безперебійної роботи об’єктів критичної  інфраструктури регіону. 

Пані Деніз Браун наголосила, що ця зима була вкрай важкою, проте спільними зусиллями вдалося значно знизити можливі негативні наслідки російського вторгнення. Вона підкреслила, що, як і раніше, гуманітарна допомога від ООН буде надходити до прифронтових громад. У населені пункти, доступ до яких неможливий, допомогу будуть доставляти місцеві органи влади. Також вона зазначила, що структури ООН будуть працювати над питаннями відновлення водопостачання у тих громадах, де це дозволяє безпекова ситуація. В інших громадах ООН готова надавати консультаційну, технічну та матеріальну допомогу для відновлювальних робіт.

Павло Кириленко подякував пані Деніз за всебічну підтримку та зазначив, що, незважаючи на евакуацію, в регіоні проживає понад півмільйона громадян, а отже надання їм всебічної допомоги залишається головним пріоритетом.