портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дві паралімпійські ліцензії здобули спортсмени Донеччини на чемпіонаті світу в Сербії

Опубліковано 13 вересня 2023 року, 18:01 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

З 3 по 10 вересня в сербській столиці Белграді відбувся чемпіонат світу з веслування академічного серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору, що зібрав 158 учасників із 33 країн.

Від Донецької області в складі збірної України, яка загалом налічувала 9 атлетів, гідно виступили два заслужені майстри спорту.

Представник Бахмута Роман Полянський здобув золоту медаль у класі PR1 Men's single (у «одиночці» серед чоловіків) і водночас паралімпійську ліцензію для участі в Іграх 2024 року в Парижі. У фіналі він випередив суперників із Італії, Великої Британії, Німеччини та Ізраїлю. Роман подолав дистанцію 2000 м із часом 8 хвилин 59,60 секунд, що є новим рекордом чемпіонатів світу в цій дисципліні.

Ярослав Коюда зі Слов’янська в класі змішаних пар PR2 Mixed double разом зі спортсменкою Дніпропетровщини Світланою Богуславською посіли в цей раз лише 6 місце, але і воно принесло їм ліцензію на Паралімпійські ігри-2024.

Загалом у доробку збірної України з паравеслування на чемпіонаті світу в Сербії виявилися 3 золоті, 1 бронзова нагороди та 3 паралімпійські ліцензії.

Світлини – Національний комітет спорту людей з інвалідністю, World Rowing, MyRowingPhoto.com

За інформацією управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації