портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Е-лікарняні: у яких випадках електронну заяву-розрахунок може бути відхилено?

Опубліковано 22 лютого 2024 року, 15:10 , ГУ ПФУ в Донецькій області

#електронні_сервіси_ПФУ

Для отримання від Пенсійного фонду України фінансування для оплати лікарняних роботодавцю необхідно подати заяву-розрахунок, що містить інформацію про суми коштів, нараховані застрахованим особам.

❓У яких випадках електронну заяву-розрахунок може бути відхилено?

☝️По суті, причина одна — це помилки.

Найпоширеніші помилки в електронних заявах-розрахунках за паперовими лікарняними стосуються даних, що вводяться відповідальними особами вручну: це стосується як реквізитів самого листка непрацездатності, так й інформації про застраховану особу. При цьому, для документального підтвердження, скановані копії паперових листків непрацездатності прикріплюються до електронної заяви-розрахунку.

📌 Увага!

В заявах-розрахунках зі статусом «не прийнято» причина відхилення відображається у вигляді коментаря (в особистому кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua).

Тож для своєчасного отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності потрібно уважно перевіряти всі реквізити та реєстраційні дані.

🔔Отримуйте інформацію про е-лікарняний — реєструйтесь на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та авторизуйтесь в зручний для себе спосіб ➡️ http://tinyurl.com/29z84cdv

🌐 Стежте за актуальною інформацією з питань державного соціального страхування на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області:

сайті — https://www.pfu.gov.ua/dn,

фейсбук-сторінці — https://www.facebook.com/dn.pfy,

телеграм-каналі — https://t.me/PensFond_dn,

ютуб-каналі — https://www.youtube.com/@gu_pfu_dn,

інстаграм — https://www.instagram.com/gu.pfu.dn,

TikTok — https://www.tiktok.com/@gu_pfu_dn.

За матеріалами Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.