портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Енергетики Донеччини відновлюють мережі, пошкоджені через обстріли

Опубліковано 07 жовтня 2024 року, 15:06

Фото: ДТЕК Донецькі електромережі

Через активні бойові дії та постійні пошкодження інфраструктури енергетики Донеччини знаходяться в стані постійної готовності щодо вирішення складних питань з відновлення пошкоджених мереж.

Про енергетичну ситуацію в області під час брифінгу розповіла Тетяна Тараненко, директорка департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької ОДА.

На стан енергосистеми області значним чином впливають пошкодження низки важливих ліній електропередач 330 кВт. Через бойові дії відключаються лінії електропередач 35 та 110 кВт,
масового пошкодження зазнають розподільчі мережі.

За словами Тетяни Тараненко, минулого тижня через бойові дії було знеструмлено 13 тисяч абонентів у 12 населених пунктах.

Станом на сьогодні, 7 жовтня, енергетики відновили електропостачання в 16 населених пунктах. Без електропостачання в області знаходяться 130 населених пунктів, 4 з яких знеструмлені частково. Через безпекову ситуацію та постійні бойові дії електроенергетики не мають доступу до 70 населених пунктів.

Що стосується газопостачання, то за минулий тиждень ремонтні бригади Донецькоблгазу відновили роботу газових мереж у 150 будинках, зазначила Тетяна Тараненко.