портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Енергетики повернули світло жителям 7 прифронтових селищ на Донеччині, знеструмлених в результаті бойових дій

Опубліковано 19 серпня 2021 року, 12:38

Енергетики  повністю відновили роботу лінії електропередачі 35 кВ Костянтинівка - Новомихайлівка, яка була знеструмлена 11 серпня в результаті бойових дій, і повернули світло жителям 6 населених пунктів Покровського району. 

Крім того, фахівці ДТЕК Донецькі електромережі відновили електропостачання лінії 10 кВ, також знеструмлену через обстріли, та відновили електроживлення для жителів Водяного Волноваського району.

Так, 15 населених пунктів Покровського району, а це близько 5 тис. жителів, були знеструмлені 11 серпня в результаті пошкодження лінії 35 кВ через обстріл. Фахівці ДТЕК Донецькі електромережі змогли оперативно відновити електропостачання в 9 з них. Для проведення робіт ще в 6 населених пунктах були необхідні додаткові узгодження зі Спільним центром контролю і координації з питань припинення вогню, оскільки роботи необхідно було проводити в «сірій зоні».

«Отримавши необхідні узгодження, наші фахівці змогли продовжити роботи з відновлення електропостачання в ще 6 населених пунктах – селах Тарамчук, Березове, Степове, Солодке, Славне, Новомихайлівка. Ми відновили роботу 44 трансформаторних підстанцій, усунули три пошкодження у двох прольотах лінії електропередачі 35 кВ, замінили ізолятори. Це дозволило повернути світло в 1768 домогосподарств», – повідомив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.

Також фахівці компанії усунули пошкодження проводу, замінили 13 ізоляторів лінії 10 кВ, встановили новий силовий трансформатор в селі Водяне Волноваського району. Тепер у жителів села надійне електропостачання.

За матеріалами відділу з комунікацій ДТЕК Донецькі електромережі