портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Енергетики відновили електропостачання для мешканців 4 населених пунктів Донеччини, знеструмлених внаслідок бойових дій

Опубліковано 23 лютого 2022 року, 17:49

Фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося відновити електропостачання для мешканців 4 населених пунктів, які постраждали від обстрілу, – Миронівського, Луганського, Мемрика та Калинового.

Так, енергетики 23 лютого відновили повітряну лінію 6 кВ і повернули світло у понад 200 домогосподарств селищ Мемрик та Калинове, постраждалих від обстрілу 21 лютого. Також сьогодні компанія змогла оперативно перепідключити на іншу лінію Миронівське та Луганське. Це дозволило відновити електропостачання понад 4,7 тисяч домогосподарств, двох питних насосних станцій, трьох котелень, трьох шкіл, трьох дитячих садків та двох поліклінік.

Для проведення відновлювальних робіт у прифронтових населених пунктах, що перебувають у «сірій» зоні, необхідні додаткові погодження зі Спільним центром контролю та координації з питань припинення вогню, залучення представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій та ОБСЄ. Механізм проведення ремонтних робіт поблизу лінії зіткнення регламентований відповідним Порядком, запровадженим Наказом Командувача об'єднаними силами.

На сьогодні знеструмленими в результаті бойових дій залишається 21 населений пункт: Невельське, Тарамчук, Дружба, Озарянівка, Верхньоторецьке, Новогнатівка, Богданівка, Вікторівка, Мар'їнка, Новогригорівка, Гранітне, Старомар'ївка, Старогнатівка, Новолуганське, Курдюмівка, Зеленопілля, хутір Миронівський. А також Красногорівка, електропостачання якої спеціалісти відновлювали вже двічі – 18 та 22 лютого. Проте через сильні обстріли місто було знеструмлене втретє вже надвечір 22 лютого. Фахівці компанії розпочнуть ремонтні роботи у всіх населених пунктах одразу ж після отримання відповідних дозволів.


За матеріалами відділу з комунікацій ДТЕК Донецькі електромережі