портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Енергетики відновили електропостачання прифронтового селища Невельське

Опубліковано 10 лютого 2022 року, 12:46

Енергетики повністю відновили електропостачання прифронтового селища Невельське Покровського району. Повітряна лінія 6 кВ, що забезпечує селище електроживленням, була пошкоджена внаслідок бойових дій понад місяць тому.

Невельське знаходиться у «сірій» зоні, тому для проведення відновлювальних робіт необхідні додаткові погодження зі Спільним центром контролю та координації з питань припинення вогню, залучення представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій та ОБСЄ. Механізм проведення ремонтних робіт поблизу лінії зіткнення регламентований відповідним порядком, запровадженим наказом Командувача об'єднаними силами.

«Щойно компанія отримала всі необхідні погодження, наші фахівці відразу ж розпочали роботи з відновлення електропостачання. Ремонт проходив у два етапи. На початку ми замінили обірвані та пошкоджені осколками дроти у двох прольотах лінії 6 кВ. На другому етапі наші фахівці усунули пошкодження на лінії низької напруги, від якої заживлені домогосподарства. Наразі всі 20 сімей, які проживають у селищі Невельське, зі світлом. Минулого року ми двічі відновлювали електропостачання цього селища, яке порушувалося внаслідок бойових дій», – повідомив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.

У 2021 році ДТЕК Донецькі електромережі відновив роботу трьох високовольтних ліній, дев'яти ліній середньої-низької напруги та 99 трансформаторних підстанцій, пошкоджених внаслідок обстрілів, повернув світло у 2 185 домогосподарств прифронтової зони. 


За матеріалами відділу з комунікацій ДТЕК Донецькі електромережі